A început să cânte la chitară la 15 ani și jumătate (1985 – 1986) când tatăl său a adus acasă o chitară rusească cu 7 corzi pentru 50 de lei (aproximativ 3 dolari SUA – vremuri 1985-1986). A început să învețe singur chitara din cauza lipsei de cărți și materiale didactice. După un an și ceva a început să se împrietenească cu unii dintre cei mai buni muzicieni din România ai vremii și a fost încurajat de ei să facă o trupă (Laur Simniceanu – chitară, Cristi Marinescu – chitară, Fisa – keyboards, Florin Ionescu – tobe, Adrian Ordean – chitară, Lelut – tobe, Teo Peter – bas, Sorin Chifiriuc – chitară și mulți alții).

Mike a început să cânte cu prima trupă în timpul liceului. Mai întâi hard rock și mai târziu, a evoluat către Heavy Metal și Rock progresiv. Abia la sfârșitul anului 1996 „a ajuns la răscruce și s-a întâlnit cu blues-ul” când a fost invitat să cânte cu trupe la Crăciun și Revelion.

Mike este un om impunător, cu o prezență remarcabilă pe scenă, la 1,87 m (sase foot-two) și cu un look american cool.Datorită nebuniei sale, pe scenă Mike este capabil să-i facă pe oameni – de cele mai multe ori – să se ridice, să danseze, să sară pe mese și să se simtă bine. Având posibilități tehnice în spectacole rock, blues și pop a devenit  o figură obișnuită în televiziunea, radioul și ziarul românesc.  A apărut în articole de fond, nu doar în presă muzicală, ci și în cele mai mari ziare pe care le are România precum: „România Liberă”, „Evenimentul zilei”, „Evenimentul Muzical”, „Național”, „Libertatea”, „Cotidianul”. ”, „VIP – magazin”, „Capital”, „Vox Pop Rock” și multe altele.

 

Dacă vrei să te inițieze în tainele chitarei, trimite email la adresa cultural@ccs.ro menționând la ”subiect” Mike Vlahopol