STUDIO 24

Compania de Artă “STUDIO 24″ – Trupă de teatru (medieval, commedia dell’arte, al absurdului, de gest), face parte din grupurile artistice ale Casei de Cultură a Studenților din București, din 1988, având ca nucleu de baza Formatia de dans a Facultății de Transporturi.

Numele formației se datorează naturii muncii sale – încercări, experimente, studii artistice –, a membrilor săi – studenți –  și faptului că, inițial, trupa își avea sediul în camera 24 a Casei Studenților.

În 1990 studenții din cadrul Companiei împreună cu alți studenți ce activau în CCSBucurești au fondat asociația  “Societatea Cultural Artistică de Tineret CONCRET”.

Compania își are sediul în sala Underground din Casa de Cultură a Studenților din București; sală reamenajată de membrii Companiei prin proiectul de initiativă de grup finantat de programul Youth al comunității europene.

În STUDIO 24 activează studenți de la diferite facultăți din București, dar și absolvenți și elevi, atrași de diferitele modalități de exprimare teatrală și prin mișcare. Dincolo pasiune, cei ce activează în trupă pot să-și descopere și să dezvolte propria personalitate.

Este prima trupă studențească care a realizat în România turnee cu spectacole în stradă de teatru poezie, dans și muzică (1990 – 1996) în urma cărora a inițiat Festivalul de Artă Medievală de la Sighișoara, primul astfel de festival. Se poate spune că prin STUDIO 24, din cadrul Casei de Cultură a Studenților din București a pornit Mișcarea Culturală de Reconstituire Istorică din România.

 

În timp membri Companiei de Artă ”STUDIO 24” au mai inițiat și participat la organizarea proiectelor:

– Stagiunea de spectacole “La început de mileniu” în Casa de Cultură a Studenților din București (1999-2005)

– Curtea Comedianților – Atelier de Artă Medievală, Renascentistă și Tradițională – 2000-2022

 

Contact Compania de Artă ”STUDIO 24”

Mihai Serghei Todor, regizor, coordonator grup

mihai.todor@ccs.ro
0744 677 307 /companiastudio24@yahoo.ro

 

”In ceea ce privește producțiile noastre, nu se poate spune că ele sunt teatru, dans, pantomimă, muzică, joc, pentru ca spectacolele reunesc toate acestea deodată, găsindu-se la încrucișarea tuturor acestor forme de expresie și de comunicare. Suntem toți reuniti de ideea că prin artă se poate obține și exprima libertatea spiritului uman.”

https://crs.ccs.ro/wp-content/uploads/sites/2/2022/01/Studio_24_teatru_1.jpg