TRUVERII

TRUVERII este un grup de muzică medievală și tradițională ce prezintă publicului român muzica veche europeană, puțin mediatizată, reprezentând o recuperare și o redescoperire a diversității culturale europene.

Muzica grupului se adresează tuturor oamenilor de la copil la bătrân indiferent de naționalitate sau condiție socială. Fiecare concert este un spectacol ce transmite bucuria muzicală de odinioară, dar urmărește și  latura educațională a cunoașterii culturale.

 

TRUVERII a apărută în 2002 ca o trupă din cadrul Companiei de Arta STUDIO 24, de la CCS București, la inițiativa lui Mihai Serghei Todor (regizor-coordonator STUDIO 24), Cătălin Mirea (actor colaborator), Clara Dărângă (scenograful companiei), Carmen Mărunțelu (membru Studio 24), avându-i alături pe studenții ce activau în trupa de teatru.

Conceptul grupului TRUVERII – datează din 1992 de la prima ediție a Festivalului de Artă Medievală de la Sighișoara. La vremea aceea publicul român avea ocazia să întâlnească, fie la Sighișoara, fie la Peleș sau Sibiu pe promotorii Festivalului amintit (Mihai Serghei Todor și Gabriel Apostol împreună cu studenții de la STUDIO 24) cântând pe străzi, spunând poezii ale trubadurilor, dansând şi jucând, aducând un aer aparte timpului contemporan care tocmai respira în libertate.

TRUVERII se desprind ca trupă independentă în 2003, devenind singura trupă de muzică medievală din cadrul Caselor de Cultură a Studenților, având în componență artiști absolvenți, dar și studenți (fie de la Universitatea de muzică, fie cei care au cunoștințe muzicale).

In 2006 grupul inițiază proiectul MICA SĂPTĂMÂNĂ DE MUZICĂ VECHE (2006, 2010-2021)

Grupul este deschis în continuare studneților ce doresc să descopere arta veche, lumea truverilor medievali sau renascentiști.

 

Contact TRUVERII:

Mihai Serghei Todor- regizor, coordonator grup

mihai.todor@ccs.ro

Vizitează-i și pe Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063566917763 

 

https://crs.ccs.ro/wp-content/uploads/sites/2/2022/01/Truverii_grup_muzica_2.jpg